Vona Gábor igaza

2011.04.27. 09:27 | Kopjáss | Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia roma náci cigány szélsőjobb magyar ugar vona gábor gyöngyöspata csendőr

Vona Gábornak igaza van.
Már tudniillik abban, hogy a rendőrség rosszul végzi a dolgát, és Pintér Sándor belügyminiszternek le kellene mondania.

Egy Kelet-magyarországi településen egy láthatóan neonáci és tagadhatatlanul (fél)katonai szervezet félelmet kelt az ott lakók nem kis részében. És bár azt mondja a bíróság, hogy közösségellenes magatartást csak "aktív módon, provokatív kötekedő magatartással lehet megvalósítani," a valóság más. A tyúkudvarban sem kell a fogát vicsorítani a rókának, hogy az ott lakók tudják, mit szeretne, Gyöngyöspatán sem kell bizonygatni a masírozó operettnáciknak, hogy miért vannak ők ott. Azért, hogy ráijesszenek a faluban élő romákra. És megmutassák az ország összes cigányának, hogy hol a helyük. Legalábbis a szélsőjobb önkéntes verőlegényei szerint.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És a magyar kormány, benne Pintér Sándor főbelügyér okosan nyilatkozgat, miközben a  rendőrök a patai faluvégen bratyiznak a kopaszokkal. És ez sajnos nagyon sokat elárul nem csak a politikát csinálókról, de rólunk is. Németországban a civilek zavarnák haza a  gyökereket, Angliában a rendőrök tennék helyre őket.

Lehet hogy ezzel kellett volna kezdeni, de legyen ez a csattanó:

Állampolgárok egy részét félelemben tartani, fenyegetni semmiféle önjelölt szerveződésnek nincs joga. Még akkor sem, ha vannak köztük bűnözők - ha vannak. Különösen elfogadhatatlan ez, ha etnikai alapon működik.
És aki ezt nem fogadja el, azzal nincs vitatkozni valóm. Mivelhogy az nem demokrata. Máshogy néz ki ez Phenjanban vagy Havannában, de ez itt Magyarország, viszonylag szilárdnak tűnő demokratikus felépítménnyel. Egyelőre...

A fotók forrása az Index

Kapcsolódó olvasmány:
http://www.athenaintezet.hu/hirek/olvas/163

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ugar.blog.hu/api/trackback/id/tr822858635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása